Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
5 aprilie 2013

Test: Ce tip de prințesă tu ești?

Nu încape îndoială că la propria nuntă vei fi cea mai frumoasă, unică şi irepetabilă mireasă. Cu toate acestea, rochia de mireasă – este o ţinută tradiţională, clasică şi din cînd în cînd tendinţele din domeniu se mai şi repetă. Există ceva emoţionant şi frumos în aceasta – căci împreună cu un model inspirat, cu rochia «fericită» se poate repeta şi o soartă fericită!

Cu ajutorul testului foto propus de noi, vei putea afla cu care din prinţesele contemporane te vei asemăna în ziua nunţii tale. Alege modelul dorit din colecţia 2013 Sonesta, Natalia Romanova, Tatiana Kaplun şi citeşte conform numărului corespunzător istoriile mireselor-aristocrate.

 

Rochia № 1

Princess1 Princess2 Princess3
 

Ai ales rochia cu top din dantelă şi fustă puţin cloşată tipic siluetei de «prinţesă». Personajul tău – prinţesa de Monacco Grace Kelly şi ecourile resimţite în ţinutele prinţeselor Kate Midleton şi Isabella Orsini.

Povestea adevăratei Cenuşărese s-a încheiat fantastic - în anul 1955 actriţa de la Hollywood Grace Kelly şi-a găsit prinţul său în chipul principelui de Monaco Rainier al III-lea. Iar în familiile regale, după cum se ştie, conform tradiţiei deja formate rochiile intră în istorie. Nu a făcut excepţie nici ţinuta legendară de nuntă a lui Kelly. Modelul rochiei combina într-un fel unic feminitatea supremă cu opulenţa şi eleganţa cu simplitatea. Creată dintr-un kilometru de tafta de un alb imaculat şi dantelă belgiană lucrată manual, acea ţinută continuă să inspire până în prezent designerii contemporani.

Povestea rochiei lui Kate, cusută după exemplul lui Grace Kelly, este deja arhicunoscută, dar mai există o admiratoare a stilului acesteia – Isabella Orsini, prinţesa Belgiei, soţia prinţului Eduardo de Ligne. Desigur, fără a intra în detalii, asemănarea rochiilor de nuntă este evidentă – decolteul în formă de V, corsetul strîns, silueta în formă de A, trena lungă, voalul cu diademă. Însă diferenţa este vizibilă în detalii – trena rochiei lui Kate este de două ori mai scurtă şi este brodată cu dantelă, iar în cazul Isabellei partea de sus din dantelă reprezintă un bolero detaşabil, în timp ce la Kate acesta reprezintă o parte integrantă a rochiei. În plus dantela de pe rochia de nuntă a lui Katherine este mai bogată şi mai rafinată.

Rochia № 2

Princess1
 

Ai ales o rochie romantică cu trenă lungă – delicată, fără decor exagerat, elegantă şi rafinată. Personajul tău – Mette-Marit Prinţesa Moştenitoare a Norvegiei.

Rochia stilată din crep de mătase gros, drapat cu tul moale, cu o trenă de doi metri, asemeni rochiei de nuntă a Reginei Norvegiene a modei, bunica mirelui.

Unele poveşti de viaţă seamănă cu cea a Cenuşăresei. Mette-Marit s-a născut într-o familie simplă, fără titluri şi ranguri. Tatăl – jurnalist la un ziar local, mama – angajată a unei bănci.

Întîlnirea profetică dintre Mette-Marit şi Prinţul Haakon a avut loc în 1999 la un festival de rock, organizat la Kristiansand (domnişoara nici nu bănuia că la festival pot asista membri ai familiei regale). Iar un an mai târziu aceştia locuiau deja împreună, fără a-şi anunţa logodna, lucru inacceptabil pentru familia regală modernă. Cu atît mai mult că Mette-Marit avea deja un copil. Şi deşi o jumătate din copii norvegieni se nasc în afara căsătoriei, mulţi puneau la îndoială corectitudinea alegerii făcute de prinţul moştenitor. În schimb acum în cuplul lor totul merge perfect – din momentul căsătoriei lor au trecut exact zece ani. Fericita şi tânăra familie regală are trei copii!

Rochia № 3

Princess5

Ai ales o rochie cu croială laconică din satin de culoarea fildeşului. Personajul tău – Mary Elizabeth Donaldson, prinţesa moştenitoare a Danemarcei, contesa de Monpezat.

Rochia acesteia a fost realizată din satin de mătase. La realizarea rochiei s-au folosit 24 de metri de satin, pentru căptuşeală organza de mătase şi 23,5 de metri de satin pentru trena lungă de 6 metri. Mânecile rochiei sunt numite «Cala–sleeves», deoarece acestea acoperă mâinile asemeni unor petale de cală. Voalul miresei a fost creat din dantelă irlandeză. Buchetul miresei conţinea crenguţe de eucalipt, drept omagiu adus ţării sale de origine, Australia.

Mary Donaldson a devenit prima australiancă, care şi-a legat destinul său de casa regală a unuia dintre monarhii europeni. Povestea iubirii lor nu este, desigur, lipsită de romantism.

S-a întîmplat în felul următor: în 2000 Prinţul Moştenitor Fred al Danemarcei a venit la Jocurile Olimpice la Sydney cu o misiune importantă – să însoţească echipa naţională a ţării sale. Ei bine, după emoţiile mari trăite în tribune, acesta a intrat într-un pub pentru a servi ceva răcoritor. Iar aici a dat cu ochii de Mary. S-au cunoscut, fără ca ea să ştie cine era el de fapt. Ulterior, corespondenţa de trei ani nu a făcut decît să consolideze sentimentele apărute la întîlnirea din timpul Olimpiadei. Mai târziu Mary Donaldson s-a mutat la Londra, unde a lucrat într-o firmă de avocatură. După crare s-a mutat în Danemarca – pentru a studia eticheta regală, istoria şi limba Danemarcei.

În toamna lui 2003, Prinţul Frederick al Danemarcei, adulat şi visat de toate domnişoarele necăsătorite, s-a logodit cu australianca Mary Elizabeth Donaldson. Şarmul natural, frumuseţea şi mărinimia lui Mary i-a cucerit pe danezi şi aceştia « şi-au dat acordul» pentru căsătorie, considerînd că aceasta va fi o regină bună. Mary i-a cucerit iremediabil pe danezi în momentul în care a depus multă sîrguinţă pentru a învăţa limba foarte dificilă a acestora. Peste un an de la logodna oficială aceştia s-au căsătorit.

În barul Slip Inn din Sydney, unde s-au cunoscut Frederick şi domnişoara Donaldson, din când în când sunt organizate petreceri sub denumirea "Întîlnirea cu propriul prinţ". Australiencele cred ferm că în acest bar "binecuvântat" şi ele îşi vor întîlni prinţul lor.

Rochia № 4

Princess6

Ai ales rochia deschisă cu mâneci scurte din dantelă. Personajul tău – Otemn Kelly, soţia nepotului mai mare al Reginei Elizabeta a II-a, Peter Philips. Rochia miresei a fost realizată în stil clasic, iar voalul lung adăuga ţinutei solemnitate şi somptuozitate.

Ceremonia nepotului reginei a avut loc la Castelul Windsor în prezenţa multor membri ai familiei regale, în special, a Prinţului Harry, Prinţului Charles de Wales, a Ducesei Camilla de Cornwall. În total au fost invitate circa 300 de persoane. Povestea acestora reaminteşte de subiectul clasic al filmelor de la Hollywood. Peter, fiul de 30 de ani al Prinţesei Anna, şi domnişoara Otmen de aceeaşi vârstă cu el s-au cunoscut la Grand Prix-ul de la Montreal în 2003, cînd acesta lucra în echipa BMW Williams, iar ea era responsabilă de plasarea participanţilor la raliu. Tînărul cuplu şi-a început viaţa în comun cu un scandal, vânzându-şi pozele de nuntă revistei britanice «Hello!» cu mai mult de 700 000 $.

Rochia № 5

Princess7

Ai ales rochia cu mâneci din dantelă 3/4, cu decolteu frumos şi talie pronunţată. Personajul tău – Mary Cavaliere, prinţesa daneză, soţia lui Joachim, prinţul Danemarcei fiu al Contelui de Monpezat. Rochia lui Mary a fost cusută după tradiţiile adevăratelor pinţese – trenă de trei metri, fustă voluminoasă, corset, mâneci din dantelă, diademă şi voal lung.

Mary s-a născut în capitala Franţei. După divorţul părinţilor aceasta s-a mutat cu mama şi cei patru fraţi ai săi în Elveţia, a absolvit Universitatea din Boston, vorbeşte trei limbi străine şi lucrează la Geneva într-o companie de investiţii al tatălui său vitreg. Mary s-a cunoscut cu prinţul la o cină aleasă la Paris, dar au început să se întîlnească abia şase luni mai târziu. În prezent, Mary prieteneşte cu fosta soţie a lui Joachim, Alexandra şi al doilea său soţ. Nu a reuşit să se împrietenească doar cu soţia fratelui mai mare al lui Joachim, prinţesa Maria. Maria o tratează distant pe Mary şi se teme că aceasta i-ar putea lua «coroana» de preferată naţională a Danemarcei. Ei bine, pînă şi prinţeselor li se întîmplă să rivalizeze uneori!

Indiferent de prinţesa cu care ai fi comparată, să ştii – la propria nuntă vei arăta oricum cel mai bine! Încrederea în propriul şarm şi ţinuta potrivită fac minuni. Iar aici te vor ajuta rochiile superbe din colecţiile Sonesta, Natalia Romanova, Tatiana Kaplun, ale căror întreagă gamă de modele o vei găsi la salonul Apriori.

журналист Наташа Чебан


Vizionari intr-o saptamina: 31
Vizionari de la data publicarii: 4903
Salon de mariaj "Apriori"

str. Decebal, 23, CC "Jumbo", et. 5, but. 517
Telefon: 022 22-59-14, 0 695 5-59-30; 0 601 7-55-55Merită să fie văzut

Nunta Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.

Nunta Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis! Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis!

În procesul de pregătire pentru nuntă, un moment nu mai puțin important decât alegerea rochiei, este selectarea sălii în care va fi organizat evenimentul. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de foarte multe detalii. De exemplu, ar putea fi decorată anume această sală, așa cum și-ar dori mirele și mireasa? Se vor simți oare confortabil aici invitații? Cât de comod le va fi artiștilor, interpreților?

Nunta "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament

Pentru cei ce preferă organizarea unei petreceri în afara orașului, sala de festivități "Poseidon" este o locație perfectă. Situată în Parcul Nistrean de la Vadul-lui-Vodă, la doar 50 m de Nistru, localul se remarcă prin unicitatea stilului, eleganță și servicii impecabile.

Nunta Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese

Cu cât se apropie data nunții, cu atât mai evident devine faptul că sfatul de "a te pregăti din timp de ceremonie" nu funcționează. În plus, înțelegi că cea mai importantă resursă nu sunt banii sau emoțiile, ci timpul. Iar acesta trece cu pași grăbiți! Ce facem? Doar nunta nu tolerează nepăsarea, iar dvs. nu mai aveți putere să vizitați toate saloanele din oraș pentru a găsi cele necesare. Iată răspunsul: fără a pierde minutele prețioase, mergeți la "Paradisul nunților"!

Nunta Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă

Stereotipurile ne înconjoară peste tot şi nunta nu este o excepţie. Site-ul nostru îşi propune să vă povestească "legendele" care împiedică tranziţia din epoca de piatră către contemporanitate.

Nunta Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul  "Safari"? Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul "Safari"?

Actualmente, tot mai multe cupluri preferă să-și organizeze nunta într-un cadru natural viu și deosebit, departe de zgomotul și forfota orășeanească. Sunt norocoși tinerii care aleg să organizeze nunta la restaurantul "Safari". Fiind amplasat la 38 de km de Chișinău și la 4 km de Orhei, localul este deosebit prin locația sa și prin deschiderea, la propriu, către natură.

Nunta Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții" Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții"

Tuturor tinerilor căsătoriți invitații le oferă flori: buchete foarte mari și frumoase. Costul unor asemenea buchete de flori poate ajunge și până la câteva sute de lei. Însă acești bani irosiți pe buchete scumpe ar putea salva viața unui copil.

Nunta Cum alegem corect parfum pentru mireasa? Cum alegem corect parfum pentru mireasa?

Alegerea parfumului pentru nuntă reprezintă un moment foarte important. Deoarece make-up si coafura, în cazuri extreme, ar putea fi efectuate din nou. Dar parfumul, cum îl veți schimba?