Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii

Calendar de cununie pentru anul 2018

Dacă preconizaţi să vă cununaţi, atunci trebuie să ştiţi că conform canoanelor bisericeşti, acest ritual nu poate fi efectuat în perioadă de post, în ziua marilor sărbători creştine, sâmbăta, precum şi în zilele de marţi şi joi.

Datele sărbătorilor se schimbă în fiecare an. De aceea, am creat un calendar de cununie, cu ajutorul căruia puteţi afla care zile în anul 2018 sunt favorabile pentru acest ritual sacru, şi care nu. Aflaţi despre zilele potrivite în prealabil, în deosebi, dacă doriţi să vă cununaţi în ziua nunţii.

Calendar de cununii pentru anul 2018: în ce perioade sunt permise cununiile.

 • Ianuarie — 21, 22, 24, 26.
 • Februarie — 5, 7, 9.
 • Martie — cununiile nu se permit (Postul Mare).
 • Aprilie — 15, 16, 18, 20, 22, 23, 25, 27, 29, 30.
 • Mai — 2, 4, 6, 7, 9, 11, 14, 18, 20, 21, 23, 25.
 • Iunie — cununiile nu se permit (Postul Sf. Petru).
 • Iulie — 13, 15, 16, 18, 20, 22, 23, 25, 27, 29, 30.
 • August — 1, 3, 5, 6, 8, 10, 12, 29, 31.
 • Septembrie — 2, 3, 5, 7, 9, 12, 14, 16, 17, 19, 23, 24, 28, 30.
 • Octombrie — 1, 3, 5, 7, 8, 10, 12, 15, 17, 19, 21, 22, 24, 26, 28, 29, 31.
 • Noiembrie — 2, 4, 5, 7, 9, 11, 12, 14, 16, 18, 19, 21, 23, 25, 26.
 • Decembrie — cununiile nu se permit (Postul de Crăciun).

În anul 2018, taina cununiei religioase nu se săvârșește:

 • marția, joia și sâmbăta pe tot parcursul anului;
 • în ajunul celor 12 sărbători importante din timpul anului;
 • în timpul postului mare;
 • postului Sfinților Petru și Pavel;
 • postului Adormirii Maicii Domnului și a celui de Crăciun;
 • în timpul sărbătorilor de Crăciun, de pe 7 până pe 18 ianuarie; în Săptămâna Luminată;
 • în zilele (și în ajunul) sărbătorii lui Ioan Botezătorul — 11 septembrie și Înălțarea Sfintei Cruci — 27 septembrie;
 • în ajunul hramului bisericii (fiecare biserică are propriul hram).
Merită să fie văzut

Articole Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea

Nașii, nănașii sau nunii mari sunt numiți cuplul care merge împreună cu tinerii la Sfânta Cununie și le sunt alături toată viața, devenindu-le părinți spirituali. Formarea unei noi familii implică susținere, îndrumare, sfaturi și idei pentru a ocroti și a crește dragostea din cuplu.

Articole Select Filarmonica — locația perfectă pentru o nuntă selectă Select Filarmonica — locația perfectă pentru o nuntă selectă

Nunta este cel mai important și emoționant eveniment în viață, pentru că în ziua nunții se pune piatra de temelie a familiei. După ce ați spus "DA" unul altuia, încep planificările și grijile organizării evenimentului, care, de altfel nu este cel mai simplu proces și, de cele mai multe ori, le dă mari bătăi de cap tinerilor. De fapt, toate pot fi evitate, dacă încredințați organizarea ceremoniei unor adevărați profesioniști, astfel vouă vă rămâne doar să savurați cele mai plăcute emoții.

Articole Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou! Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou!

Chișinău, un oraș relativ mic, dar cafenele, restaurante, săli de banchet sunt mai mult decât suficiente. Dar puține reușesc să se mențină în top an de an. Un asemenea local este restaurantul complex "Banket Hall". Administrația complexului ne-a împărtășit rețeta succesului și ne-a povestit despre secretele organizării unor sărbători fericite.

Articole Cei mai buni fotografi de nuntă din Moldova. Prezentare Cei mai buni fotografi de nuntă din Moldova. Prezentare

Fotografii și videografii sunt într-o anumită măsură magicieni. Ei sunt capabili să "prindă" și cu atenție să "ambaleze" în fișiere digitale sau pe bandă momentele cele mai fericite din viața noastră, transformându-le în "răvașe" pentru viitor. Pentru a vă înlesni procesul de căutare a magicianului potrivit, am compilat într-un articol fotografii și videografii din Moldova ale căror servicii sunt cele mai solicitate în țara noastră. Vă vom povesti în detaliu despre fiecare și, evident, vă vom prezenta și lucrările acestora.

Articole Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut! Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut!

Privind aceste fotografii, e greu de crezut că acestea sunt torturi, create de mâna omului și că ar putea fi mâncate. Produsele de cofetărie mai mult seamănă cu niște pietre scumpe!

Articole Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă! Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă!

Nunta în Moldova - mult mai mult, decât o sărbătoare sau un eveniment festiv în onoarea tinerilor căsătoriți. Pentru poporul nostru, dar și pentru alte națiuni, unirea a două inimi iubitoare, din care se naște o familie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

Articole Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.