Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii

Ghid de nuntă

Organizarea corectă a nunţii este cheia succesului şi a minimizării disconfortului. Portal Svadba.md cunoaşte totul despre organizarea corectă a evenimentului şi este dispus să-şi împărtăşească reţete cu toţi vizitatorii săi. Uitaţi-Vă la perioadele principale de pregătire şi la listele cu sarcini.

Lista sarcinilor pentru 8 - 6 luni

 1. Anotimpul anului şi data nunţii

  Orice anotimp al anului are un farmec unic. Cineva preferă nunţi vara în aer liber şi în corturi cu picnic, cineva iarna cu peisaj de iarnă înzăpezită după ferestrele unui restaurant confortabil. Cu toate acestea, fiecare anotimp implică o abordare specială. Timp îndelungat data nunţii va fi o sărbătoare specială. Există mai multe modalităţi de a determina numere norocoase, dacă credeţi în numerologie. De asemenea trebuie să conveniţi data căsătoriei cu OSCE.

 2. Bugetul

  Trebuie să decideţi, ce aşteptaţi de la nuntă - o sărbătoare magnifică sau o sărbătoare de familie liniştită.

 3. Lista oaspeţilor

  Este foarte important să faceţi lista oaspeţilor şi să nu uitaţi pe nimeni. Cunoscând numărul oaspeţilor, veţi determina cu uşurinţă bugetul nunţii.

 4. Formatul şi tema nunţii

  Există diferite formate de nuntă pentru orice gust: de la tradiţional la avant-garde. Fiecare are legile proprii. Soluţia corectă va transforma nunta voastră în cel mai strălucit eveniment. Când nunta are temă, evenimentul devine mai interesant, frumos şi memorabil. A alege o temă, nu este uşor. Din mii de opţiuni. Într-o zi veţi prefera nunta din crini, iar mâine veţi fi fascinaţi de nunta cu fluturi sau tonuri de albastru.

 5. Organizarea nunţii

  În Chişinău există o mulţime de agenţii de mariaj, care se ocupă de pregătirea nunţii de la A la Z. Toate sunt diferite. Cu toate acestea, puteţi singuri să organizaţi sărbătoarea visurilor voastre.

 6. Cununia

  Ceremonia de cununie este una deosebită. Pentru ca aceasta să aibă loc perfect, este important să alegeţi biserica şi preotul, să discutaţi toate detaliile (acestea de fapt sunt multe), şi să se vă pregătiţi moral pentru un astfel de eveniment important. Ceremonia de cununie creştină este foarte frumoasă. Cu toate acestea, trebuie să conştienţi particularităţile şi tradiţiile acesteia, şi să vă pregătiţi pentru ele. Atunci ceremonia va fi perfectă, fără nervi.

 7. Pregătirea morală pentru căsătorie

  Căsătoria este unul dintre cei mai importanţi paşi ale omului. Aceasta este o nouă etapă în relaţii şi viaţă în general. Nu este uşor să realizaţi acest lucru şi să vă pregătiţi moral pentru acest nou nivel, oricât de fericiţi nu aţi fi în aşteptarea marşului lui Mendelssohn. Există o mulţime de aspecte care trebuie să fie luate în consideraţie şi chibzuite.

 8. Sport şi Fitness

  Slăbirea, obţinerea tonusului muscular necesită o mulţime de timp. De aceea este logic să faceţi sport şi fitness în prealabil. Atunci veţi fi în formă fizică bună pentru ziua nunţii.

Lista sarcinilor pentru 6 - 4 luni

 1. Restaurantul

  Sunt o mulţime de restaurante pentru banchetul de nuntă. De această soluţie depinde foarte mult: frumuseţea şi stilul sărbătorii, bucuria şi confortul oaspeţilor etc. A găsi restaurantul potrivit nu este un lucru simplu.

 2. Meniul banchetului

  A servi gustos oaspeţii şi a-i impresiona este extrem de important. Nunta este întotdeauna mese pline cu diferite feluri de mâncare, dar doar meniul corect selectat va face sărbătoarea specială.

 3. Rochia de mireasă

  La rochia de mireasă visează fiecare domnişoară. Alegerea celei mai bune rochii este o sarcină serioasă. Cu toate acestea este realizabilă.

 4. Încălţăminte şi accesorii

  Crearea unei imagini perfecte a miresei nu este posibilă fără pantofi şi accesorii.

 5. Luna de miere

  Luna de miere a tinerilor căsătoriţi trebuie să fie petrecută magic. De aceea locurile preferate pentru acest caz sunt considerate ţările exotice. Mult depinde de preferinţele personale.

 6. Martorii şi nănaşii

  Aceştia au un rol deosebit important, care nu poate fi încredinţa oricărei persoane. Acest lucru trebuie bine chibzuit.

Lista sarcinilor pentru 4 - 2 luni

 1. Invitaţii şi bonboniere

  Invitaţie de nuntă este primul lucru pe care îl vor vedea invitaţii şi care vor crea prima impresie. Surprize dulci pentru oaspeţii sunt în vogă, plăcut şi pur şi simplu frumos. Alegerea este mare - vi se vor propune sute de opţiuni. Principalul este ca bonbonierele să fie selectate în funcţie de stilul nunţii.

 2. Prezentatorul, muzicienii şi artiştii

  Fără concursuri, dansuri şi muzică nu trebuie să se petreacă nici o nuntă. Toate acestea sunt asigurate de specialişti competenţi: muzicieni de frunte, dansatori şi cântăreţi. Alegerea prezentatorului este foarte importantă, deoarece de dânsul depinde distracţia la nuntă. Este important să alegeţi şi muzicieni.

 3. Primul dans conjugal

  Dansul tinerilor căsătoriţi este un moment extrem de romantic. Muzica bine aleasă va spori impresia. Iar dacă mirele şi mireasa vor învăţa să valseze perfect, oaspeţii nu vor înceta să aplaude timp îndelungat.

 4. Fotografierea şi filmarea video

  Aceste servii trebuie alese cu grijă deosebită. Desigur, în funcţie de capacităţile financiare.

 5. Decorarea evenimentului

  Nunta este întotdeauna o sărbătoare plăcută. De aceea este foarte important să se acorde atenţia cuvenită decorării. Fie că este vorba de flori, panglici, baloane şi multe altele. Principalul lucru este să corespundă temei alese. Dacă, de exemplu, este o nuntă tropicală – atunci adăugaţi mai multe culori luminoase, citrice şi altele. Aparatul cu bule de săpun şi o havuz de ciocolată sunt din aceeaşi categorie.

 6. Automobilul pentru nuntă

  Pentru nuntă puteţi alege absolut orice tip de transport. Fie că sunt limuzine tradiţional albe, sau poate că automobile retro. Totul depinde de gustul mirelui şi al miresei. Există şi o alternativă - trăsura cu cai. Călătoria romantică cu şampanie în acest caz este o opţiune minunată.

Lista sarcinilor pentru de 2 - 1 lună

 1. OSC

  Este un pas foarte important. Dar ţineţi minte că sunt necesare documente specifice, şi alte lucruri. Pregătiţi-vă de examenul medical.

 2. Verighete

  Verighete clasice sau moderne? Gama de verighete a crescut incredibil în ultimii ani. Există modele destul de neobişnuite. Cel mai important este intuiţia.

 3. Costumul mirelui

  Tendinţele în moda de mariaj pentru bărbaţi sunt destul de dinamice. Costumul perfect este cheia succesului.

 4. Buchetul miresei şi butonierele mirelui

  Este unul dintre lucrurile cele mai tradiţionale de nuntă. De buchetul miresei sunt legate numeroase legende. În mâinile tinerii soţii trebuie să fie cel mai bun, elegant şi dulce buchet. Iar butoniera mirelui este un accesoriu special.

 5. Coafura şi machiajul

  Coafura şi machiajul vor completa şi vor consolida imaginea creată a miresei. Repetarea specială va arăta în prealabil cum arată părul şi machiajul. Acest lucru va oferi oportunitatea de a face ajustări şi de a crea un adevărat „look” încântător.

 6. Domnişoarele de onoare şi copii cu flori

  La ceremonia de nuntă un loc special îl au domnişoarele de onoare. Acestea o ajută pe mireasă să se îmbrace, în timpul nunţii participă la evenimente speciale (răscumpărarea miresei). Combinarea rochiilor lor cu rochia miresei este un semn de bun gust. Mai sunt implicate şi alte persoane - copiii care merg cu coşuri cu petale de trandafir. Felul costumelor lor, de asemenea, trebuie bine chibzuit.

Lista sarcinilor pentru 4 - 2 săptămâni

 1. Tortul

  Tortul este cel mai important accesoriu al nunţii. Acesta trebuie să fie nu doar cel mai delicios, dar, de asemenea, cel mai frumos şi spectaculos.

 2. Noaptea conjugală

  Prima noapte conjugală în număr-lux - ce ar putea fi mai bine.

 3. Focuri de artificii şi petarde

  Un foc de artificii puternic şi plin de culoare este un epilog excelent al nunţii.

 4. Cardurile cu numele şi panourilor de aşezare

  Aceste "mărunţuşuri" vor fi de mare ajutor la banchet. Cardurile şi panourile pot fi frumos elaborate - în tonul temei nunţii.

 5. Invitaţii sosiţi

  Trebuie să vă gândiţi din timp să cumpăraţi bilete şi să rezervaţi camere de hotel pentru invitaţii care vin de departe. Astfel, oaspeţii dragi se vor simţi foarte confortabil.

Lista sarcinilor pentru de 2 - 1 săptămâni

 1. Salonul de frumuseţe

  La nuntă trebui să arătaţi impecabil. Puteţi primi o mulţime de proceduri cosmetologice pentru păr şi piele, precum şi un bronz la solar.

 2. Planul zilei de nuntă

  Este important să elaboraţi un orar precis al zilei de nuntă. Acest lucru va ajuta să evitaţi agitaţia, întârzierile şi alţi factori negativi.

 3. Răscumpărarea miresei şi accesoriile

  Răscumpărarea miresei este o tradiţie interesantă şi atemporală. Pentru ca totul să decurgă bine, nu uitaţi de detalii. De exemplu, nu uitaţi să cumpăraţi accesoriul corespunzător.

 4. Petrecerea burlacitelor şi petrecerea burlacilor

  Aceste petreceri distractive vă vor ajuta să vă relaxaţi după toate aceste griji de nuntă şi pur şi simplu să vă distraţi cu prietenii.

Lista sarcinilor pentru 7 - 3 zile

 1. Prognoza meteo

  Vremea poate aduce surprize neplăcute pentru care trebuie să fiţi pregătiţi. De exemplu, în cazul în care se prognozează ploaie, luaţi umbrele largi.

 2. Controlul

  Trebuie să vă asiguraţi că toate aranjamentele sunt în vigoare, fotograful nu s-a îmbolnăvit, prezentatorul nu merge în străinătate, iar vizajistul nu a uitat de viitorul eveniment.

 3. Geanta miresei

  Geanta miresei trebuie să fie pregătită din timp. Deoarece anume acesta o ajuta la ceremonie.

Lista sarcinilor pentru 3 - 1 zi

 1. Verighetele şi documentele

  Sunt lucruri foarte importante, puneţi-le în geantă din timp, ca să nu aveţi neplăceri.

 2. Şampania şi paharele

  După ceremonia de la OSCE ar fi bine să ridicaţi paharele cu şampanie. Totul se pregăteşte din timp. Trebuie să cumpăraţi o sticlă de şampanie şi pahare speciale pentru mire şi mireasă.

 3. Pregătirea gustărilor

  Ziua de mâine va fi bogată în evenimente, iar banchetul aşteaptă tinerii căsătoriţi seara. Prin urmare, ar fi bine să se pregătească în avans gustări şi băuturi.

 4. Odihna şi starea de spirit

  Vă aşteaptă o zi foarte luminoasă şi plină de bucurie - nunta. Cu toate acestea, va fi dificilă şi va necesita puteri. Va trebui să vă pregătiţi moral necesar şi să uitaţi de nervi. Somnul sănătos şi odihna – iată ce este necesar înainte de un astfel de eveniment important.

Ziua de nuntă

 1. Apeluri de control

  Trebuie să vă asiguraţi de faptul că pregătirile pentru nuntă şi banchet sunt conform planului. Conducătorul auto, cameramanul, vizajistul şi alte persoane de care depind multe lucruri, trebuie să fie gata de "luptă".

 2. Marafetul

  Iată că a şi sosit mult aşteptata zi, este timpul să vă îmbrăcaţi şi să vă aranjaţi. Nu uitaţi de detalii: bijuterii, mănuşi etc. Fie ca ziua dată sa aibă loc uşor şi bine, agitaţia şi grijile să treacă pe planul doi, şi să savuraţi această sărbătoare atât de importantă şi frumoasă. Vă dorim ca în timpul zilei să aveţi o stare de spirit bună şi fericită. Această zi trebuie să fie trăită anume în acest fel, deoarece ea „nu se va repeta”. Fericire şi prosperitate tinerilor!

Merită să fie văzut

Articole Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților

Peste 83% dintre candidați sunt descurajați să răspundă la o ofertă de muncă unde salariul nu este specificat. Rabota.md a realizat un sondaj cu participarea vizitatorilor ai Târgului de Cariere, care a avut loc între 27-28 octombrie la Chișinău, și a descoperit ce alte motive împiedică oamenii să trimită un CV.

Articole Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md

Amplasarea convenabilă a biroului — un factor prioritar pentru moldoveni atunci când își caută un post de lucru. Asta indică rezultatele sondajului realizat de site-ul Lucru.md cu vizitatorii Târgului de Cariere din Chișinău.

Articole De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora? De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora?

Data nuntii a fost stabilita si alegeti un loc demn pentru celebrarea nuntii dvs.? Neobisnuitul restaurant MiaDora din Chisinau invita toti proaspat casatoritii si oaspetii acestora sa sarbatoreasca evenimentul crearii unei noi familii intr-un interior clasic si rafinat!

Articole Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea

Nașii, nănașii sau nunii mari sunt numiți cuplul care merge împreună cu tinerii la Sfânta Cununie și le sunt alături toată viața, devenindu-le părinți spirituali. Formarea unei noi familii implică susținere, îndrumare, sfaturi și idei pentru a ocroti și a crește dragostea din cuplu.

Articole Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou! Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou!

Chișinău, un oraș relativ mic, dar cafenele, restaurante, săli de banchet sunt mai mult decât suficiente. Dar puține reușesc să se mențină în top an de an. Un asemenea local este restaurantul complex "Banket Hall". Administrația complexului ne-a împărtășit rețeta succesului și ne-a povestit despre secretele organizării unor sărbători fericite.

Articole Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut! Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut!

Privind aceste fotografii, e greu de crezut că acestea sunt torturi, create de mâna omului și că ar putea fi mâncate. Produsele de cofetărie mai mult seamănă cu niște pietre scumpe!

Articole Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă! Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă!

Nunta în Moldova - mult mai mult, decât o sărbătoare sau un eveniment festiv în onoarea tinerilor căsătoriți. Pentru poporul nostru, dar și pentru alte națiuni, unirea a două inimi iubitoare, din care se naște o familie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

Articole Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.