Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
23 septembrie 2014

10 reguli pentru o imagine perfectă a miresei

Uneori, pregătindu-se de nuntă, fetele aleg separat coafura, apoi machiajul, rochia, buchetul… Și uită că indiferent de cât de frumoase n-ar fi toate aceste elemente de la sine — important e să se combine, formând un tot întreg, o imagine armonioasă.

Cum putem obține un asemenea rezultat? Irina Saltanovskaia — stilist, coafor, directorul salonului "Studio Fest" și pur și simplu o persoană creativă, vă oferă câteva sfaturi.

1. Rochia

Înainte de toate alegeți rochia. Aceasta reprezintă partea cea mai importantă și semnificativă a imaginii unei mirese, de care vor depide toate celelalte detalii. Odată ce vă determinați — îmbrăcați-o și faceți o fotografie. Cu această fotografie mergeți la stilist, coafor, make-up artist. În funcție de modelul rochiei, stilului acesteia, de proporțiile dvs. — stilistul vă va recomanda varianta optimă a coafurii și a machiajului, care se vor potrivi perfect imaginei dumneavoastre.

2. Coafura

Pentru a-i fi mai ușor stilistului să vă înțeleagă gusturile și preferințele (pentru că suntem diferite, respectiv conceptul de frumusețe se poate diferenția în mod radical) — din timp găsiți pe internet sau în reviste câteva modele de coafuri care vă par mai frumoase. Având o idee clară, în ce direcție să meargă, stilistul vă va propune câteva exemple de coafură care vă vor place, se vor potrivi aspectului și rochiei dumneavoastră.

3. Voalul

Cel mai bine să nu procurați voalul, până nu cereți sfatul frizerului în privința coafurii. Frecvent, atunci când își cumpără rochia, fetele vrând-nevrând procură și un voal. Ulterior nu e clar, cum și unde ar putea fi prins acest voal, deoarece fie e prea greu, fie nu corespunde proporțiilor figurii și a rochiei, fie în general acoperă în întregime mireasa.

Un voal lung și cu multe straturi se potrivește perfect pentru cununie sau ceremonia de la Starea Civilă, dar atunci când vine vorba de dansuri — crează o mulțime de neplăceri. Prin urmare, dacă vă doriți cu ardoare un voal voluminos, atunci procurați două voaluri — unul pentru partea oficială, celălalt — de dimensiuni mai mici și mai ușor — pentru banchet.

4. Flori vii

Florile vii reprezintă un decor superb pentru părul miresei, dar acestea trebuie să fie pregătite de o persoană competentă, pentru a putea fi prinse la coafură. Fiecare floare trebuie să aibă un tub special, învelit în hârtie de culoare VERDE. Cel mai bine e să pregătiți câteva flori diferite, decât un buchet. În caz de necesitate, stilistul va uni aceste flori. Or, să desfaci un buchet întreg este mult prea neplăcut. Trebuie să țineți cont de faptul că în comparație cu florile mici, cele de dimensiuni mari se ofilesc și se rup mult mai ușor. Ar putea fi utilizate pentru ședința foto, iar la petrecere cel mai bine ar fi să aveți o alternativă.

De asemenea, v-aș mai sfătui în mod insistent, pe lângă flori să comandați și gypsophilă — este o mică crenguță verde, utilizată în aranjamentul buchetelor. Aceasta se menține proaspătă timp îndelungat, înfrumusețează aranjamentele florale pentru păr, iar uneori chiar este o salvare pentru coafură —mai ales în lipsa densității sau a lungimii.

5. Pregătirea părului

Nu are sens să efectuați o coafură de probă. Cât efort nu ar depune, oricum coaforul niciodată nu va putea face două coafuri absolut identice. Oricum vor fi anumite deosebiri. Unui specialist îi este suficient, pur și simplu, în fața oglinzii să ofere părului dumneavoastră forma dorită (fără lacuri fixative, taparea părului și sute de ace de păr), pentru a înțelege: dacă vi se potrivește, cum se comportă părul dvs., ce structură are acesta.

6. Machiajul

Cât privește machiajul, vă recomand insistent să faceți o variantă de probă. Nu integral — fără a aplica fon de ten, ci doar ochii sau chiar doar un singur ochi.

Aceasta nu va fi scump, dar vă va oferi posibilitatea să înțelegeți dacă vă place varianta aleasă de make-up artist.

În general, pentru machiaj un rol important îl au sprâncenele. De aceea, din timp ar trebui să vă adresați unui specialist pentru a vă face o corecție a formei sprâncenelor.

Cât privește tipul machiajului, trebuie să țineți cont de particularitățile nunții. De exemplu, dacă în 1 zi va fi și nunta și cununia — n-ar trebui să faceți abuz de un machiaj excentric. În biserică acesta va părea vulgar.

7. Bijuteriile

Cerceii, colierul, brățara, mănușile, diadema — toate acestea, deși sunt mici, reprezintă o parte importantă a imaginii. Nu le cumpărați fără a solicita sfatul unui stilist. Există atâtea detalii despre care s-ar putea să nu știți, dar care le sunt bine cunoscute profesioniștilor. De exemplu, dacă aveți o formă lungă a feței vă sunt contraindicate diademele sau alte tipuri de podoabe care vizual lungesc capul. Fetele cu forma rotundă a feței, precum și doamnele de proporții mai mari — ar trebui să evitați perlele — aspectul rotund al acestora, doar vă vor scoate în evidență formele. Cel mai bine e să alegeți bijuterii în formă de picătură. Fetele slabe uneori au nevoie să-și ascundă oasele de la gât care sunt deseori proeminente, astfel un colier ales cu chibzuință ar putea fi de real folos.

Afară de aceasta, bijuteriile trebuie să fie în armonie cu rochia. Dacă rochia are pietre, mărgele, dantelă etc. trebuie cu atenție să alegeți bijuteriile într-un stil similar. Dacă vă coaseți rochia la comandă, eu vă recomand să arătați coaforului dantela care va fi pe rochie. O bucată din aceasta, ar putea fi foarte frumos prinsă în păr — credeți-mă, ar putea părea extrem de stilat și scump, deși în realitate nu valorează aproape nimic.

8. Nimic nu poate fi etern...

Bineînțeles, aceasta se referă și la coafură și machiaj. Dar meșterul ar trebui să facă tot necesarul ca "frumusețea" dumneavoastră să se mențină cât mai mult posibil. Actualmente, este în vogă naturalețea, dar acest lucru nu înseamnă că pentru crearea acesteia nu sunt necesare soluții speciale. Lacuri, spume, variate fixative trebuie să persiste, pentru ca machiajul și coafura să se mențină pe tot parcursul festivității.

La fel, și dumneavoastră ar trebui să vă străduiți să le păstrați pe toată durata petrecerii. Mai puține expuneri la soare (prin urmare la transpirație), "îmbrățișări" cât mai atente cu rudele, în timpul ședinței foto — încercați să pozați fără fanatism. (Dacă vă doriți cu ardoare poze originale, de exemplu cu sărituri într-un car cu fân, în ploaie sau întinși pe zăpadă — organizați ședința foto într-o altă zi).

9. Pregătiți sania în timpul verii

Toate pregătirile de nuntă ar trebui să înceapă cu mult timp înainte. Cel puțin cu câteva luni, dar cel mai bine cu o jumătate de an. Și asta se referă atât la mireasă, cât și la mire. Stilistul v-ar putea recomanda dvs., dar și viitorului soț, să vă creșteți puțin părul (pentru a face o frizură și o aranjare a părului potrivită). Dacă vă vopsiți părul — posibil vă va recomanda o altă culoare. Obligatoriu vă va oferi câteva sfaturi cât privește îngrijirea și întreținerea unui păr sănătos.

Cel mai important — cu 2 săptămâni până la nuntă trebuie să încetați toate procedurile de "frumusețe". Solariu, peeling, măști — în urma acestora, ar putea apărea o roșeață a pielii, iritații, exfoliere. De aceea, lăsați-vă timp pentru recuperare.

Dacă planificați să vopsiți părul, atunci cel mai bine ar fi s-o faceți cu o săptămână înainte de nuntă. Frizura la fel, nicidecum mai târziu. Apropo, aceasta nu se referă doar la mireasă, ci și la mama, sora ei, prietenele și alți invitați apropiați.

Luați aminte că un meșter profesionist ar putea fi foarte ocupat. De aceea, n-ar fi rău să vă înscrieți la el chiar cu o jumătate de an înainte. În acest fel, cu siguranță veți putea alege ora convenabilă.

10. Cum găsiți un stilist personal?

Toate sfaturile sus-numite au valoare doar dacă aveți un stilist cu adevărat competent, profesionist. Cum găsiți un asemenea stilist? În primul rând, trebuie să-l căutați din timp. Să mergeți de câteva ori — să vă tundeți, să vopsiți părul, la o aranjare festivă (cu siguranță până la nuntă veți mai avea și alte evenimente la care trebuie să arătați la toate cele 100%). Analizați cum lucrează acesta, vă place oare? Nu vă împovărează cu sfaturile sale? Sau poate viceversa, nu exprimă o opinie proprie, ci pur și simplu este în toate deacord cu dumneavoastră? Vedeți rezultatul. Oare într-adevăr v-ați schimbat într-o direcție mai bună? Și, evident, este important acest stilist să vă fie agreabil pur omenește. În caz contrar, la sigur rezultatele nu vor fi cele scontate.

Sunt PENTRU faptul ca mireasa să se afle în grija unei echipe prietenoasă de profesioniști — stilist, coafor, make-up artist, cosmetolog, manichiuristă. Deoarece, atunci când fac parte din echipe diferite, sunt persoane care nu se cunosc — ar putea avea opinii și scopuri opuse. Precum în fabula "Racul, broasca și știuca". Iar când lucrează împreună, mereu sunt obținute rezultate extraordinare.

Anume așa echipă activează în cadrul salonului nostru — Studio Fest. Toți membrii echipei noastre sunt cu adevărat profesioniști, persoane creative, iar cel mai important — știu să lucreze armonios împreună, în mod sincer își fac griji pentru fiecare mireasă și fac totul ca ea să devină o adevărată regină la propria nuntă.

журналист Вероника Горчак



Vizionari de la data publicarii: 5395





Merită să fie văzut

Articole Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților

Peste 83% dintre candidați sunt descurajați să răspundă la o ofertă de muncă unde salariul nu este specificat. Rabota.md a realizat un sondaj cu participarea vizitatorilor ai Târgului de Cariere, care a avut loc între 27-28 octombrie la Chișinău, și a descoperit ce alte motive împiedică oamenii să trimită un CV.

Articole Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md

Amplasarea convenabilă a biroului — un factor prioritar pentru moldoveni atunci când își caută un post de lucru. Asta indică rezultatele sondajului realizat de site-ul Lucru.md cu vizitatorii Târgului de Cariere din Chișinău.

Articole De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora? De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora?

Data nuntii a fost stabilita si alegeti un loc demn pentru celebrarea nuntii dvs.? Neobisnuitul restaurant MiaDora din Chisinau invita toti proaspat casatoritii si oaspetii acestora sa sarbatoreasca evenimentul crearii unei noi familii intr-un interior clasic si rafinat!

Articole Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea

Nașii, nănașii sau nunii mari sunt numiți cuplul care merge împreună cu tinerii la Sfânta Cununie și le sunt alături toată viața, devenindu-le părinți spirituali. Formarea unei noi familii implică susținere, îndrumare, sfaturi și idei pentru a ocroti și a crește dragostea din cuplu.

Articole Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou! Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou!

Chișinău, un oraș relativ mic, dar cafenele, restaurante, săli de banchet sunt mai mult decât suficiente. Dar puține reușesc să se mențină în top an de an. Un asemenea local este restaurantul complex "Banket Hall". Administrația complexului ne-a împărtășit rețeta succesului și ne-a povestit despre secretele organizării unor sărbători fericite.

Articole Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut! Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut!

Privind aceste fotografii, e greu de crezut că acestea sunt torturi, create de mâna omului și că ar putea fi mâncate. Produsele de cofetărie mai mult seamănă cu niște pietre scumpe!

Articole Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă! Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă!

Nunta în Moldova - mult mai mult, decât o sărbătoare sau un eveniment festiv în onoarea tinerilor căsătoriți. Pentru poporul nostru, dar și pentru alte națiuni, unirea a două inimi iubitoare, din care se naște o familie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

Articole Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.