Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
21 aprilie 2010

Avantajele şi dezavantajele pilulelor contraceptive

Înainte de a începe folosirea pilulelor contraceptive, multe femei se intreabă care sunt efectele acestora asupra sănătăţii.

Vă oferim cîteva răspunsuri la întrebările dumneavoastră referitoare la contracepţia orală:

 • Una din cele mai folosite mijloace contraceptive sunt pilulele sau contraceptivele orale (CO). Această metodă are o eficienţă ridicată şi este foarte convenabilă din multiple motive:
 • este ieftină
 • nu interferează cu contactul sexual (nu afectează spontaneitatea acestuia)
 • determină cicluri menstruale regulate
 • ameliorează acneea
 • scade pînă la dispariţie durerea menstruală şi celelalte simptome ale sindromului premenstrual
 • scade fluxul de sînge şi implicit ameliorează anemia
 • scade mult riscul de cancer de ovare şi de endometru (mucoasa uterină)
 • retrage chisturile ovariene şi nodulii mamari benigni
 • are puţine şi minime reacţii secundare

Din punct de vedere al reacţiilor secundare:

 • La primele 3/4 cicluri de pot să apară usoare greţuri, ameţeli, dureri de cap, întărirea
 • sînilor şi aşa numitul spotting - sîngerare vaginală redusă cantitativ. Toate acestea nu au importanţă patologică şi sunt reversibile după 3/4 folii.
 • Contraceptivele orale pot determina depresie (în general în cazul persoanelor predispuse) şi scăderea libidoului.
 • Un dezavantaj major al contraceptivelor orale este acela că nu protejeaza de BTS (bolile cu transmitere sexuală: HIV, hepatita, gonoree, chlamidia, etc).
 • Eficacitatea lor poate fi scazută dacă se administrează concomitent alte medicamente care se metabolizează hepatic (unele antibiotice, medicamentele pentru epilepsie, etc).
 • Există şi reacţii secundare grave, foarte rare (infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale, tromboze). Acestea apar însă la persoane cu boli vasculare diagnosticate.
 • Astfel, dacă se respectă contraindicaţiile (femei sub 35 de ani, nefumătoare, fără hipertensiune arterială, diabet zaharat, epilepsie, boli hepatice, boli tromboembolice), pilulele contraceptive sunt o metodă sigură, uşor de folosit şi foarte recomandatş adolescentelor şi femeilor tinere cu parteneri stabili.


Vizionari intr-o saptamina: 1
Vizionari de la data publicarii: 1325

Merită să fie văzut

Nunta Cei mai buni fotografi de nuntă din Moldova. Prezentare Cei mai buni fotografi de nuntă din Moldova. Prezentare

Fotografii și videografii sunt într-o anumită măsură magicieni. Ei sunt capabili să "prindă" și cu atenție să "ambaleze" în fișiere digitale sau pe bandă momentele cele mai fericite din viața noastră, transformându-le în "răvașe" pentru viitor. Pentru a vă înlesni procesul de căutare a magicianului potrivit, am compilat într-un articol fotografii și videografii din Moldova ale căror servicii sunt cele mai solicitate în țara noastră. Vă vom povesti în detaliu despre fiecare și, evident, vă vom prezenta și lucrările acestora.

Nunta Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut! Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut!

Privind aceste fotografii, e greu de crezut că acestea sunt torturi, create de mâna omului și că ar putea fi mâncate. Produsele de cofetărie mai mult seamănă cu niște pietre scumpe!

Nunta Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă! Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă!

Nunta în Moldova - mult mai mult, decât o sărbătoare sau un eveniment festiv în onoarea tinerilor căsătoriți. Pentru poporul nostru, dar și pentru alte națiuni, unirea a două inimi iubitoare, din care se naște o familie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

Noutăţile principale В Москве молодоженам запретили приходить в ЗАГС в шортах, рваных джинсах и сыпать лепестки роз В Москве молодоженам запретили приходить в ЗАГС в шортах, рваных джинсах и сыпать лепестки роз

Управление ЗАГС Москвы с 1 мая 2017 ввело дресс-код и запрет коммерческих услуг.

Nunta Studio Kleopatra: e timpul pentru bronz instantaneu! Studio Kleopatra: e timpul pentru bronz instantaneu!

Bronzul este aplicat la fel ca un spray, toate produsele cosmetice fiind certificate! Tehnologia este una hipoalergenică, aceasta constă dintr-un extras din trestie de zahăr. De aceea, bronzul instantaneu poate fi aplicat și femeilor gravide. Doar 15-20 minute și obțineți un bronz impecabil, fără cusururi, care se potrivește perfect cu tipul de piele pe care îl aveți.

Nunta Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.

Nunta Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis! Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis!

În procesul de pregătire pentru nuntă, un moment nu mai puțin important decât alegerea rochiei, este selectarea sălii în care va fi organizat evenimentul. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de foarte multe detalii. De exemplu, ar putea fi decorată anume această sală, așa cum și-ar dori mirele și mireasa? Se vor simți oare confortabil aici invitații? Cât de comod le va fi artiștilor, interpreților?

Nunta "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament

Pentru cei ce preferă organizarea unei petreceri în afara orașului, sala de festivități "Poseidon" este o locație perfectă. Situată în Parcul Nistrean de la Vadul-lui-Vodă, la doar 50 m de Nistru, localul se remarcă prin unicitatea stilului, eleganță și servicii impecabile.