Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
21 aprilie 2010

10 condiţii simple pentru o viaţă de familie fericită

În tradiţiile de nuntă, Cuba este ţara cu o rată de divorţ din cele mai mari din lume, explicaţia fiind, după cum spun ei ” Mult mai frumoasă este ziua nunţii decît ceea ce urmează după”. Dacă aveţi impresia că convieţuirea între două persoane este uşoară, există o mare şansă să vă înşelaţi. Nimeni nu spune că nu este frumoasă, dar, de uşoară nu ştiu ce să zic. Reguli, sfaturi, poleimici, istorioare şi altele sunt menite în a vă ajuta să întelegeţi ce puteţi îndrepta înainte de a ajunge la momente de cumpană în relaţia cu cel de lîngă voi.

Dar iată cele 10 sfaturi ale noastre cu privire la o cănsicie cît mai liniştită.

1. Niciodată nu fiţi supăraţi şi nervoşi în acelaşi timp. Reacţia este de obicei inversă şi în momentul cînd unul din cei doi începe să strige şi să zbiere, celălalt are tendinţa să adopte aceeaşi atitudine. Învingeţi-vă pornirile şi fiţi mai presus de majoritate. Doar în aşa fel vă veţi putea considera superiori şi veţi ajunge la soluţii constructive.

2. Niciodată nu strigaţi unul la celălalt, decît dacă casa a luat foc.

Decibelii nu au ajutat niciodată. Un exemplu bun ar fi actorul preferat. Mai mult ca sigur că el este de un calm continuu. Cine nu îl admiră pe James Bond pentru abordarea zîmbitoare a oricărei situaţii limită. Desigur… totul rămîne un film, dar… măcar să încercăm să ajungem acolo.

3. Nu aduceţi în discuţie greşeli din trecut.

Ce a fost a fost. Dacă cineva a greşit în mod sigur discuţia a avut loc odată şi nu este corect în a vă folosi de acelaşi atu de mai multe ori.

4. Mai degrabă neglijaţi o lume întreagă decît să vă neglijaţi unul pe celălalt.

Şi cît adevăr în cuvintele acestea! De cîte ori nu am văzut barbaţi ce preferă un meci de fotbal în locul unei plimbări cu consoartele lor. Asta nu ar fi o problemă. Dar în timp totul devine o obişnuinţă. Şi nu este vorba doar de soţii ci de întreaga familie. Sub motivaţia că serviciul este mai important, momentele petrecute împreună devin din ce în ce mai rare. Şi exemplele sunt nenumăarate.

5. Niciodată nu spăla rufele în public.

Este o veche zicală romînească. Ce se întamplă în familie trebuie să ramînă în familie.

6. Nu-ţi critica partenerul în public.

Indiferent de cît de tare te-ar fi supărat, mai bine renunţă tu şi lasă-l pe celălalt să fie cîştigător. Aminteşte-ţi că partenerul tău este alegerea pe care ai făcut-o tu şi nimeni altcineva în locul tău. Nimic nu este mai jignitor decît cea mai de încredere persoană din viaţa ta să te pună la perete în faţa celorlalţi.

7. Măcar o dată pe zi spune-i ceva frumos. Nu este o cerinţă prea mare. Cu toţii avem nevoie de cuvinte frumoase indiferent de vîrstă. Să le spui nu te costă nimic, în schimb să le primeşti fac cît 1000 de cadouri.

8. Ascultă-ţi partenerul cînd iţi vorbeste. Monologurile sunt pentru actorii de la teatru. O discuţie presupune mai mult decît o părere, iar secretul unei discuţii reuşite stă în a înţelege ceea ce vrea să spună celălalt.

9. Aminteşte-ţi zilele aniversare. Şi mai ales cu noua tehnologie, putem să ne punem reminder atît pentru zilele de naştere cît şi pentru data căsătoriei, zilele parinţilor ei(lui), aceste gesturi avînd o însemnătate enormă.

10. Niciodată nu te duce la culcare cu o ceartă neterminată. Indiferenţa doare. Cel mai bine, după o ceartă mai aprinsă, dă-ţi răgaz de cîteva minute sau poate ore pentru a te calma şi rezolva problema înainte de a adormi.

Интернет-портал Svadiba.mdVizionari de la data publicarii: 190

Merită să fie văzut

Nunta Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.

Nunta Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis! Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis!

În procesul de pregătire pentru nuntă, un moment nu mai puțin important decât alegerea rochiei, este selectarea sălii în care va fi organizat evenimentul. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de foarte multe detalii. De exemplu, ar putea fi decorată anume această sală, așa cum și-ar dori mirele și mireasa? Se vor simți oare confortabil aici invitații? Cât de comod le va fi artiștilor, interpreților?

Nunta "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament

Pentru cei ce preferă organizarea unei petreceri în afara orașului, sala de festivități "Poseidon" este o locație perfectă. Situată în Parcul Nistrean de la Vadul-lui-Vodă, la doar 50 m de Nistru, localul se remarcă prin unicitatea stilului, eleganță și servicii impecabile.

Nunta Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese

Cu cât se apropie data nunții, cu atât mai evident devine faptul că sfatul de "a te pregăti din timp de ceremonie" nu funcționează. În plus, înțelegi că cea mai importantă resursă nu sunt banii sau emoțiile, ci timpul. Iar acesta trece cu pași grăbiți! Ce facem? Doar nunta nu tolerează nepăsarea, iar dvs. nu mai aveți putere să vizitați toate saloanele din oraș pentru a găsi cele necesare. Iată răspunsul: fără a pierde minutele prețioase, mergeți la "Paradisul nunților"!

Nunta Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă

Stereotipurile ne înconjoară peste tot şi nunta nu este o excepţie. Site-ul nostru îşi propune să vă povestească "legendele" care împiedică tranziţia din epoca de piatră către contemporanitate.

Nunta Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul  "Safari"? Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul "Safari"?

Actualmente, tot mai multe cupluri preferă să-și organizeze nunta într-un cadru natural viu și deosebit, departe de zgomotul și forfota orășeanească. Sunt norocoși tinerii care aleg să organizeze nunta la restaurantul "Safari". Fiind amplasat la 38 de km de Chișinău și la 4 km de Orhei, localul este deosebit prin locația sa și prin deschiderea, la propriu, către natură.

Nunta Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții" Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții"

Tuturor tinerilor căsătoriți invitații le oferă flori: buchete foarte mari și frumoase. Costul unor asemenea buchete de flori poate ajunge și până la câteva sute de lei. Însă acești bani irosiți pe buchete scumpe ar putea salva viața unui copil.

Nunta Cum alegem corect parfum pentru mireasa? Cum alegem corect parfum pentru mireasa?

Alegerea parfumului pentru nuntă reprezintă un moment foarte important. Deoarece make-up si coafura, în cazuri extreme, ar putea fi efectuate din nou. Dar parfumul, cum îl veți schimba?