Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
1 aprilie 2010

Buchetul de mireasa. Tendinţele anului 2010.

Semnificaţia ancestrală a buchetului miresei constă în credinţa străveche că mirosul florilor alungă spiritele rele, aducînd noroc şi prosperitate celei care îl poartă. În Roma Antică, atît mirele cît şi mireasa purtau cîte un buchet de nuntă care simboliza fertilitate şi intrarea într-o „viaţă nouă”.

La această simbolistică generală, se adaugă semnificaţia florilor folosite în buchete de mireasă sau a culorilor acestora. Este însă foarte greu la ora actuală sa găseşti o semnificaţie unanim acceptată pentru fiecare floare.

Pînă la urmă nu contează atît de tare semnificaţia generală a florilor, cît semnificaţia pe care ele o au pentru tine, pentru voi. Toate florile au frumuseţea şi gingăşia lor. Important este care sunt cele mai frumoase pentru tine. Alegerea florilor pentru buchete de mireasă este de fapt mai mult o chestiune de gust decît de convenţie.

Buchetele trebuie comandate din vreme, însă este treaba naşei să o facă. Ca mireasă, va trebui să cazi de acord cu naşa asupra buchetelor voastre şi să hotărîţi împreună ce fel de buchet de mireasă vei avea, pentru ca ea să-l poată comanda din vreme pentru tine. Important este să fie luat chiar în dimineaţa nunţii, ca să nu ai vreo surpriză cu ofilirea florilor.

Dincolo de relativitatea simbolisticii florilor, iată cîteva idei pentru buchete de mireasă, în accepţiunea relativ unanim acceptată a simbolisticii floare în cultura noastră:

Buchete de mireasă - trandafiri albi

Trandafirii în general sunt recomadaţi pentru buchete de mirese, ca fiind florile cele mai des folosite. Albul de regulă simbolizează puritatea, candoarea, inocenţa, asociate cu simbolistica nunţii în tradiţia folclorică. De aceea buchete de mireasă din trandafiri albi sunt poate cele mai răspîndite în ziua de astăzi.

Buchete de mireasă - trandafiri roşii

Roşul reprezintă pasiunea, dragostea nebună, devoratoare, iubirea carnală. Aşadar buchete de mireasă din trandafiri roşii sunt alese atunci cînd mesajul care se doreşte a fi transmis se apropie de aceste semnificaţii.

Buchete de mireasă - trandafiri galbeni

Trandafirii galbeni simbolizează gelozia, posesivitatea. Buchete de mireasă din aceste flori reprezintă, deci, o formă de expresie a posesivităţii, a cuplului care nu admite pe nimeni altcineva în preajmă, exclusivist, egoist, dar foarte consolidat.

Buchete de mireasă - trandafiri roz

Rozul este de regulă asociat cu simbolistica de tip comercial, sărbătorile "oficiale" ale dragostei, aşadar buchete de mireasă din trandafiri roz vor fi unele de tip tradiţional, conformist, de regulă aprobat la nivel social.

Buchete de mireasă - trandafiri în combinaţie de culori

Poate cea mai distinsă alegere, buchete de mireasă din trandafiri în general alb si roşu dau o notă de eleganţă, distincţie, nobleţe. Ideale pentru nunţile cu stil, dar nu extravagante, ci elegante la modul clasic.

Buchete de mireasă - crini

Crinii sunt de asemenea o alegere foarte potrivită. Denotă puritate, virtute, frumuseţe, eleganţă. Aşadar buchete de mireasă din crini albi pot fi o alegere care să simbolizeze puritatea, dar să adauge şi nota deosebită de distincţie şi eleganţă.

Buchete de mireasă - garoafe

Garoafele sunt o alegere mai excentrică pentru buchete de mireasă. Garoafele simbolizează diverse sentimente în funcţie de culoare (de exemplu garoafele roşii simbolizează capriciul, nestatornicia), însă de obicei nu se folosesc în buchetele de nuntă, fiind considerate flori "ieftine". Totuşi un asemenea buchet poate fi o alegere îndrăzneaţă.

Buchete de mireasă - orhidee

Orhideea în buchete de mireasă simbolizează exotismul, nota aparte, deosebitul, specialul. De aceea este o alegere foarte potrivită pentru a face mireasa să se simta specială, unică, magnifică, de o frumuseţe aparte, exotică, impresionantă.

Buchete de mireasă - cale

Buchete de mireasă din cale au o notă de farmec aparte, de raritate, de distincţie. Sunt apreciate mai ales de oamenii rafinaţi, iubitori de lucruri fine şi rare, de frumuseţe clasică şi plină de un farmec sigur.

Buchete de mireasă - camelii

Cameliile reprezintă înainte de toate noroc, aşa încît pentru ca o nuntă să fie binecuvantată cu noroc, tradiţia spune să se aleagă buchete de mireasă din camelii. Florile sunt rar de găsit însă în comerţ, aşa încît este o alegere riscantă.

Buchete de mireasă - crizanteme

Crizantemele, considerate simboluri de adevăr şi înţelepciune, pot fi o alegere reuşită pentru buchete de mireasă mai ales primăvara, atunci cînd sezonul este potrivit pentru aceste flori, iar temperatura nu foarte ridicată pentru a nu favoriza ofilirea acestora.

Buchete de mireasă - frezii

Freziile simbolizează prietenia şi inocenţa, o combinaţie delicată, nobilă, ca şi florile în sine. Cu un miros cu totul special, buchete de mireasă din frezii sunt întîlnite totuşi rar, datorită fragilităţii florilor. Dacă optaţi, însă, pentru un asemenea buchet, efectul de delicateţe, fragilitate, discreţie, inocenţă este garantat.

Buchete de mireasă - irişi

Irişii reprezintă credinţa, înţelepciunea, soarta. De aceea buchete de mireasă din irişi sunt poate înainte de toate recomadate persoanelor religioase, înclinate spre spiritualitate şi credinţă în general.

Buchete de mireasă - lalele

Lalelele pot fi folosite de regulă în perioada de primăvară-vară, buchete de mireasă din lalele dau o notă de proaspăt, avînd şi o semnificaţie de renume, faimă, aşadar o nuntă cu pompă, cu faimă, renumită.

Buchete de mireasă - lalele

Lalelele pot fi folosite de regulă în perioada de primăvară-vară, buchete de mireasă din lalele dau o notă de proaspăt, avînd şi o semnificaţie de renume, faimă, aşadar o nuntă cu pompă, cu faimă, renumită.

Buchete de mireasă - floarea soarelui

Floarea soarelui, salbatică şi rustică în acelaşi timp, este totodată un simbol al loialităţii. Deci buchete de mireasă din floarea soarelui pot semnifica credinţa mirilor unul în celălalt, încrederea, fidelitatea, promisiunea de încredere şi statornicie.

Buchete de mireasă - flori de cîmp

Florile de cîmp au ceva din sălbăticia celor ce cresc liberi, neîngrădiţi, lipsiţi de prejudecăţi, în general nonconformişti şi plini de viaţă. Buchete de mireasp din flori de cîmp sunt rare, însă au o frumuseţe salbatică, neîmblînzită, deosebită.

Интернет-портал Svadiba.mdVizionari de la data publicarii: 1466

Merită să fie văzut

Nunta Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.

Nunta Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis! Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis!

În procesul de pregătire pentru nuntă, un moment nu mai puțin important decât alegerea rochiei, este selectarea sălii în care va fi organizat evenimentul. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de foarte multe detalii. De exemplu, ar putea fi decorată anume această sală, așa cum și-ar dori mirele și mireasa? Se vor simți oare confortabil aici invitații? Cât de comod le va fi artiștilor, interpreților?

Nunta "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament

Pentru cei ce preferă organizarea unei petreceri în afara orașului, sala de festivități "Poseidon" este o locație perfectă. Situată în Parcul Nistrean de la Vadul-lui-Vodă, la doar 50 m de Nistru, localul se remarcă prin unicitatea stilului, eleganță și servicii impecabile.

Nunta Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese

Cu cât se apropie data nunții, cu atât mai evident devine faptul că sfatul de "a te pregăti din timp de ceremonie" nu funcționează. În plus, înțelegi că cea mai importantă resursă nu sunt banii sau emoțiile, ci timpul. Iar acesta trece cu pași grăbiți! Ce facem? Doar nunta nu tolerează nepăsarea, iar dvs. nu mai aveți putere să vizitați toate saloanele din oraș pentru a găsi cele necesare. Iată răspunsul: fără a pierde minutele prețioase, mergeți la "Paradisul nunților"!

Nunta Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă

Stereotipurile ne înconjoară peste tot şi nunta nu este o excepţie. Site-ul nostru îşi propune să vă povestească "legendele" care împiedică tranziţia din epoca de piatră către contemporanitate.

Nunta Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul  "Safari"? Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul "Safari"?

Actualmente, tot mai multe cupluri preferă să-și organizeze nunta într-un cadru natural viu și deosebit, departe de zgomotul și forfota orășeanească. Sunt norocoși tinerii care aleg să organizeze nunta la restaurantul "Safari". Fiind amplasat la 38 de km de Chișinău și la 4 km de Orhei, localul este deosebit prin locația sa și prin deschiderea, la propriu, către natură.

Nunta Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții" Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții"

Tuturor tinerilor căsătoriți invitații le oferă flori: buchete foarte mari și frumoase. Costul unor asemenea buchete de flori poate ajunge și până la câteva sute de lei. Însă acești bani irosiți pe buchete scumpe ar putea salva viața unui copil.

Nunta Cum alegem corect parfum pentru mireasa? Cum alegem corect parfum pentru mireasa?

Alegerea parfumului pentru nuntă reprezintă un moment foarte important. Deoarece make-up si coafura, în cazuri extreme, ar putea fi efectuate din nou. Dar parfumul, cum îl veți schimba?