Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
9 august 2013

Furatul și răscumpărarea miresei. Sfaturi practice

Chiar dacă mirele a cucerit deja inima miresei, în ziua nunții, posibil, va trebui să se mai lupte o dată pentru dreptul de a fi alături de ea. Și aici, în afară de farmecul personal, va trebui să fie ingenios, să posede simțul umorului și careva mijloace materiale. Vorba este despre răcumpărarea miresei.

Răscumpărarea miresei este organizată în 2 cazuri — când mirele vine să ia ursita din casa părintească sau, dacă mireasa, pe parcursul nunții, a fost "furată". Cum să organizezi mai bine răscumpărarea în fiecare din aceste cazuri? Câteva sfaturi practice de la moderatoarea evenimentelor Marina Murașova și de la mirese de rând.

Răscumpărarea miresei în casa părintească

Și 200, și 2000 de ani în urmă, pentru a putea primi fata, tânărul trebuia mai întâi să treacă o serie de încercări. Unii trebuiau să-și demonstreze puterea și dibăcia, alții — mintea, alții — bogăția.

Cum are loc acest ritual în zilele noastre?

Comentariu din partea Marinei Murașova, organizator și moderator de evenimente: "Eu prefer să organizez nunți tematice, adică nunță într-un anumit stil. Și tot scenariul îl scriu pentru o anumită pereche de tineri. Doar toți mirii vor ca nunta lor să fie o poveste unică, proprie, apropiată lor. Iată de ce și acele "răscumpărări" ale miresei din casa părintească, pe care le-am organizat, au fost mereu tematice și au corespuns stilului nunții.

De exemplu, un mire, în rolul lui Romeo, a cântat o serenadă sub balcon. Altul, pe o platformă specială, a fost ridicat la geamul miresei cu un buchet enorm din florile ei preferate. Încă un mire a fost la noi în rolul lui Heracles. Scara din bloc a fost presărată cu crenguțe, iar el, cu sabia în mână, a trebuit să-și curățe drumul spre iubita sa."

Comentariu din partea miresei Dana: "La nunta mea, când a venit mirele, mama i-a scos, în locul meu, o femeie bătrână, cu năframă și cu mantie de nuntă. La reproșurile mirelul, care spunea că aceasta nu este ursita lui, aceasta încerca să-l convingă de faptul că nu era cu nimic mai rea decât mine, că știe să gătească bine și să danseze mai bine decât una tânără. A fost foarte nostim."

Comentariu din partea miresei Svetlana:"Noi cu viitorul meu soț am trăit împreună mai mult de un an, înainte de nuntă. De aceea niciun fel de răscumpărare n-a fost. Pur și simplu, tatăl meu m-a scos, la braț, din scară în ogradă, unde toți oaspeții deja așteptau, și m-a "transmis" mirelui. A fost simplu, dar, în același timp, și emoționant."

Răscumpărarea miresei după ce a fost furată la nuntă

În vechime, miresele erau furate des și în serios. Mirii furau miresele de la părinți, rudele miresei o furau de la mire, iar candidații la inima miresei o furau unii de la ceilalți. Astăzi, furatul miresei de la nuntă a rămas doar o tradiție, dar arată cu totul altfel, decât în timpurile străvechi.

Comentariul Marinei Murașova:"Eu sunt împotriva unor astfel de furturi de mirese, când prietenii băuți, îi sucesc mâinile, o duc, pe urmă cer de la mire, mult timp și cu insistență, răscumpărare... pentru nimeni nu este plăcut, e plictisitor și dureaza mult.

Eu consider că furatul și răscumpărarea ulterioară a miresei este organizată exclusiv pentru distracția oaspeților. Așa că, consider că trebuie să fie plăcute și vesele pentru toți. Sau, dacă în program deja sunt multe distracții, atunci nu trebuie de făcut deloc.

Pot aduce câteva exemple de la evenimentele tematice organizate de mine. La nunta care a fost organizată în stil francez, mirele a fost îmbrăcat în mușchetar și s-a luptat în săbii pentru mireasă. Înainte de nuntă, el s-a antrenat special, timp de câteva săptămâni, iar în calitate de concurent a fost antrenorul său. Aceasta a fost spectaculos și frumos.

La nunta în stil retro (mai degrabă acesta a fost un stil pe care ne-am obișnuit să-l vedem în filmele americane vechi – cu Marilyn Monroe, Charlie Chaplin) a fost jucată o scenă cu apariția șerifului care a « cercetat » cazul cu privire la un furt, și a interogat martorii. Oaspeții au putu fi martorii unui mic detectiv.

La o altă nuntă, unde mirele era din Italia, am organizat furtul concomitent al miresei și al nașei (ele erau prietene bune și de aceeași vârstă). Iar nașul și mirele au trebuit să-și manifeste dragostea pentru ursitele lor prin pregătirea unei pizze.

La fel, în procesul de răscumpărare pot fi implicați soarca, alte rude. Desigur, dacă aceștia sunt de acord."

Comentariu din partea miresei Olga: "La nunta mea, am fost furată de prietenele mele care m-au dus într-un club de noapte. La început a fost vesel să merg prin clubul de noapte, în rochie de mireasă, dar pe urmă, prietenele s-au luat cu dansurile și cu discuțiile care s-au lungit, iar noi ne-am intors la restaurant abia peste o oră și jumătate. Desigur, soțul a fost foarte nemulțumit de aceasta și își amintește mereu cu amărăciune despre acest moment."

Comentariu din partea miresei Alina: "Nunta noastră a avut loc într-un restaurant cu o scară mare și frumoasă. Prietenii m-au "furat" și m-au pus în un fotoliu, pe scara de sus. Ei au cerut de la viitorul meu soț, să urce în sus și la fiecare scară să spună un motiv pentru care m-a ales pe mine. Chiar dacă aceasta nu a fost planificat, mirele s-a isprăvit de minune. Unele "cauze" numite de el erau hazlii, altele emoționante, dar toate erau foarte sincere. Eu le mulțumesc prietenilor noștri pentru organizarea unei astfel de "răscumpărări" minunate!"

Așa dar, dacă ați hotărât să organizați, totuși, răscumpărarea la nuntă, gândiți bine fiecare detaliu și țineți minte că acesta este doar un mic joc, scopul căruia este de a le aduce plăcere participanților și spectatorilor.

Интернет-портал Svadiba.md


Vizionari intr-o saptamina: 13
Vizionari de la data publicarii: 4153

Merită să fie văzut

Nunta Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.

Nunta Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis! Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis!

În procesul de pregătire pentru nuntă, un moment nu mai puțin important decât alegerea rochiei, este selectarea sălii în care va fi organizat evenimentul. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de foarte multe detalii. De exemplu, ar putea fi decorată anume această sală, așa cum și-ar dori mirele și mireasa? Se vor simți oare confortabil aici invitații? Cât de comod le va fi artiștilor, interpreților?

Nunta "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament

Pentru cei ce preferă organizarea unei petreceri în afara orașului, sala de festivități "Poseidon" este o locație perfectă. Situată în Parcul Nistrean de la Vadul-lui-Vodă, la doar 50 m de Nistru, localul se remarcă prin unicitatea stilului, eleganță și servicii impecabile.

Nunta Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese Jumbo: Paradisul nunților pentru miri și mirese

Cu cât se apropie data nunții, cu atât mai evident devine faptul că sfatul de "a te pregăti din timp de ceremonie" nu funcționează. În plus, înțelegi că cea mai importantă resursă nu sunt banii sau emoțiile, ci timpul. Iar acesta trece cu pași grăbiți! Ce facem? Doar nunta nu tolerează nepăsarea, iar dvs. nu mai aveți putere să vizitați toate saloanele din oraș pentru a găsi cele necesare. Iată răspunsul: fără a pierde minutele prețioase, mergeți la "Paradisul nunților"!

Nunta Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă Cele mai absurde "cinci mituri celebre" despre nuntă

Stereotipurile ne înconjoară peste tot şi nunta nu este o excepţie. Site-ul nostru îşi propune să vă povestească "legendele" care împiedică tranziţia din epoca de piatră către contemporanitate.

Nunta Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul  "Safari"? Organizarea nunții în afara orașului. De ce alegem restaurantul "Safari"?

Actualmente, tot mai multe cupluri preferă să-și organizeze nunta într-un cadru natural viu și deosebit, departe de zgomotul și forfota orășeanească. Sunt norocoși tinerii care aleg să organizeze nunta la restaurantul "Safari". Fiind amplasat la 38 de km de Chișinău și la 4 km de Orhei, localul este deosebit prin locația sa și prin deschiderea, la propriu, către natură.

Nunta Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții" Acțiune de caritate "Copiii — florile vieții"

Tuturor tinerilor căsătoriți invitații le oferă flori: buchete foarte mari și frumoase. Costul unor asemenea buchete de flori poate ajunge și până la câteva sute de lei. Însă acești bani irosiți pe buchete scumpe ar putea salva viața unui copil.

Nunta Cum alegem corect parfum pentru mireasa? Cum alegem corect parfum pentru mireasa?

Alegerea parfumului pentru nuntă reprezintă un moment foarte important. Deoarece make-up si coafura, în cazuri extreme, ar putea fi efectuate din nou. Dar parfumul, cum îl veți schimba?