Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
7 iunie 2010

"Madame de Fleur": Flori ca obiect de artă

Trecând pentru prima dată pragul studioului de floristică în centrul Chişinăului, oaspetele său abia de se va gândi că, din această clipă opiniile sale despre frumos nu vor mai fi ca altădată.

Trebuie să recunoaştem,- a spus zâmbind proprietara studioului, Natalia, -că arta floristicii deocamdată nu este atribut al culturii de masă, ca în ţările mai dezvoltate.

Buchet de flori din limba franceză înseamnă „grup de flori potrivite frumos”. Floriştii francezi şi olandezi sunt consideraţi printre cei mai buni din Europa, buchete de flori create de ei dictează moda în lume.

Buchetul poate fi compus în stil diferit: stil european, care combină eleganţa şi farmecul; stil rustic, cu accent pe naturaleţe; stil de ikebană, care prezintă un buchet mic, uneori alcătuit doar din câteva flori, dar frumuseţea lor este accentuată armonic. Stilul buchetului depinde de faptul cui este destinat şi cu ce ocazie se cadonează. Forma buchetului depinde în primul rând de faptul la ce se gândeşte floristul înainte de a compune buchetul. Aceasta stabileşte caracterul, starea de spirit şi stilul. Buchetul poate avea forma rotundă, ovală, verticală, conică, însă poate să nu aibă vreo formă strict geometrică, dar nu trebuie să fie unilateral (ca la înmormântare), buchetul nu trebuie să aibă „faţă” sau „spate”, acesta trebuie să arate din toate părţile.

La compunerea buchetului trebuie să respectăm tehnica (aceasta trebuie să fie diferită), distribuind corect florile. Distribuirea florilor poate fi uniformă sau grupată, grupurile într-un buchet trebuie să fie într-o anumită proporţie unele faţă de altele (aşa-numita „regulă a secţiunii de aur”).

Se poate, şi chiar e necesar, de utilizat diferite accesorii, acestea într-un buchet joacă nu rol important.

Reperul final în compunerea buchetului este ambalajul. Acesta nu trebuie să distragă atenţia de la buchet şi poate fi efectuat din frunze, hârtie floristică sau din alte materiale din fibre naturale.

Impresia, pe care creaţiile floriştilor studioului le produc, ilustrează un caz amuzant. Odată la prajul studioului a venit un domn solid. Precizând, dacă aici se află studioul de floristică şi obţinând un răspuns afirmativ, bărbatul s-a bucurat: „În sfârşit v-am găsit!”. După cum s-a dovedit, ceva timp în urmă acesta a fost invitat la o nuntă, la care a atras atenţia la compoziţiile floristice de o frumuseţe neobişnuită. Acestea l-au impresionat atât de mult, încât bărbatul a luat cartea de vizită a studioului de pe unul dintre buchete. Cât de bogată în evenimente nu ar fi viaţa omului de afaceri, acesta însă nu a uitat impresia puternică şi a vizitat floriştii, ca pe viitor să utilizeze serviciile lor.

Şi, în sfârşit, despre cel mai principal:
În Madame de Fleur nu este acceptat ca clienţii să fie petrecuţi cu mâna goală. Fiecare persoană care vrea să-şi facă sie însuşi sau celor dragi un cadou, o să-l primească. Vi se va oferi servicii în dependenţă de suma de care dispuneţi.
Floriştii studioului Vă vor ajuta să alegeţi compoziţia sau buchetul de flori gata pregătit, iar dacă doriţi, puteţi urmări procesul creativ, stând în fotoliu cu o ceaşcă de cafea aromată. De asemenea, puteţi face o comandă prin telefon şi aceasta va fi executată perfect în termenul indicat. Dacă doriţi să aflaţi ce flori au fost trimise în numele Dvs., o fotografie cu compoziţia de flori va fi expediată la adresa Dvs. de e-mail.

Cu Madame de Fleur şi Dvs. aveţi şansa să beneficiaţi de serviciul de elită!

Интернет-портал Svadiba.mdVizionari de la data publicarii: 809

Merită să fie văzut

Articole Select Filarmonica — locația perfectă pentru o nuntă selectă Select Filarmonica — locația perfectă pentru o nuntă selectă

Nunta este cel mai important și emoționant eveniment în viață, pentru că în ziua nunții se pune piatra de temelie a familiei. După ce ați spus "DA" unul altuia, încep planificările și grijile organizării evenimentului, care, de altfel nu este cel mai simplu proces și, de cele mai multe ori, le dă mari bătăi de cap tinerilor. De fapt, toate pot fi evitate, dacă încredințați organizarea ceremoniei unor adevărați profesioniști, astfel vouă vă rămâne doar să savurați cele mai plăcute emoții.

Articole Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou! Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou!

Chișinău, un oraș relativ mic, dar cafenele, restaurante, săli de banchet sunt mai mult decât suficiente. Dar puține reușesc să se mențină în top an de an. Un asemenea local este restaurantul complex "Banket Hall". Administrația complexului ne-a împărtășit rețeta succesului și ne-a povestit despre secretele organizării unor sărbători fericite.

Articole Cei mai buni fotografi de nuntă din Moldova. Prezentare Cei mai buni fotografi de nuntă din Moldova. Prezentare

Fotografii și videografii sunt într-o anumită măsură magicieni. Ei sunt capabili să "prindă" și cu atenție să "ambaleze" în fișiere digitale sau pe bandă momentele cele mai fericite din viața noastră, transformându-le în "răvașe" pentru viitor. Pentru a vă înlesni procesul de căutare a magicianului potrivit, am compilat într-un articol fotografii și videografii din Moldova ale căror servicii sunt cele mai solicitate în țara noastră. Vă vom povesti în detaliu despre fiecare și, evident, vă vom prezenta și lucrările acestora.

Articole Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut! Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut!

Privind aceste fotografii, e greu de crezut că acestea sunt torturi, create de mâna omului și că ar putea fi mâncate. Produsele de cofetărie mai mult seamănă cu niște pietre scumpe!

Articole Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă! Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă!

Nunta în Moldova - mult mai mult, decât o sărbătoare sau un eveniment festiv în onoarea tinerilor căsătoriți. Pentru poporul nostru, dar și pentru alte națiuni, unirea a două inimi iubitoare, din care se naște o familie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

Articole Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.

Articole Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis! Restaurantul Eventus — nunta dumneavoastră de vis!

În procesul de pregătire pentru nuntă, un moment nu mai puțin important decât alegerea rochiei, este selectarea sălii în care va fi organizat evenimentul. Pentru aceasta trebuie să țineți cont de foarte multe detalii. De exemplu, ar putea fi decorată anume această sală, așa cum și-ar dori mirele și mireasa? Se vor simți oare confortabil aici invitații? Cât de comod le va fi artiștilor, interpreților?

Articole "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament "Poseidon" — eleganță, stil, rafinament

Pentru cei ce preferă organizarea unei petreceri în afara orașului, sala de festivități "Poseidon" este o locație perfectă. Situată în Parcul Nistrean de la Vadul-lui-Vodă, la doar 50 m de Nistru, localul se remarcă prin unicitatea stilului, eleganță și servicii impecabile.