Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
25 iunie 2013

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti cumpara rochia de mireasa

Este esential in primul rand sa stii ca indiferent de tipul rochiei ales, modelul sau culoarea acesteia, tot ceea ce conteaza este ca tu sa te simti bine imbracata in mireasa. Ori pentru ca acest lucru sa se intample va trebui sa te pregatesti moral pentru a descoperi o serie de caracteristici care nu au nimic in comun cu niciuna din rochiile de ocazie purtate pana in in prezent.

Rochia cu “greutate” din viata ta

Obisnuieste-te cu ideea ca nu este vorba de o rochie vaporoasa din doua straturi de matase, ci din contra. O rochie de mireasa poata varia de la aproximativ 2 kg ajungand si pana la 8-10 kg, in cazul rochiilor ample. Este posibil sa te surprinda cand vei face prima proba si sa ai sentimentul ca este o greutate covarsitoare, careia nu ii vei face fata pentru o zi intreaga (mai ales daca vei proba o rochie tip printesa). Nu iti face griji! Dupa 10 minute te vei obisnui cu “kilogramele in plus”.

Crinolina sau jupon?

Pentru tot ce inseamna rochie stil printesa, de bal, tip A si uneori, chiar si cea sirena, vei avea de ales intre crinolina (cu doua pana la cinci cercuri) sau jupon din tulle.

Personal te sfatuiesc sa alegi varianta crinolinei din doua motive:

  1. Este recomandata in mod deosebit pentru nuntile care au loc in perioada verii, aceasta fiind un adevarat sistem de ventilatie propriu al rochiei (in rochia de mireasa te vei incalzi chiar si fara sa faci nimic).
  2. Juponul fiind foarte stufos, alcatuit din multe straturi de tulle si o sa te incurce in mod inevitabil. Fara a exista ceva care sa-l tina departe de corp acesta iti poate intra printre picioare, impiedicandu-te la mers (ca sa nu mai vorbim de dans) si lipindu-se de piele sau ciorapi. De asemenea, trebuie subliniat ca tulle-ul poate provoca iritatii pe gambe si in jurul taliei, crinolina impiedicand aparitia acest lucru.

Exista bineinteles si posibilitatea combinarii celor doua variante, peste crinolina, putand fi purtat un jupon care fie face parte din rochie, fie este separat si astfel obtinandu-se amploarea dorita.

Nu iti comanda voalul inaintea rochiei!

Nu face greseala de a te indragosti de un voal pe care sa-l cumperi inainte de a te decide asupa rochiei. Este posibil ca nuanta sa fie diferita, lungimea acestuia sa nu se potriveasca sau sa constati ca aplicatiile de gen broderie, dantela, strasuri sau pietre Swarovsky sa nu fie nicidecum in concordanta cu modelul de rochie ales.

Corset simplu sau dublu

Daca te vei hotara asupra unei rochii fara bretele este indicat sa te orientezi asupra unui model cu un corset dublu. Nu iti face griji, nu te vei sufoca incorsetata chiar in ziua nunti, ci pur si simplu vei avea un corset cu doua tipuri de inchizatori - una in interior si alta la suprafata rochiei. In acest fel, primul sistem de prindere va fi fixat exact pe dimeniunea bustului tau, iar cel care se afla la exterior va putea fi inchis in asa fel incat rochia sa nu formeze incretituri inestetice. Dar cel mai important - te va feri de orice incident neplacut in care, daca te va calca vreun invitat pe trena nu vei ramane cu sutienul la vedere.

Testul materialului

Pentru a te asigura ca nu vei arata ca scoasa din masina de spalat inca de la coborarea din masina, cel mai simplu test al rochiei este sa strangi materialul, incercand sa-l sifonezi. Daca acesta nu isi revine la forma initiala, reorienteaza-te catre alt model sau intreaba daca iti poti comanda rochia din alt tip de material, nesifonabil. In mod deosebit in cazul rochiilor Empire, Clepsidra sau Sirena (acelasi lucru aplicandu-se insa si celorlalte tipuri de rochii) trebui te informezi asupra compozitiei materialului, pentru ca degeaba mergi la o casa de moda cu renume, daca rochia este facuta din poliester care se va electriza la fiecare pas facut.

Pantofi cu toc si sutienul final

Atentie sa nu uiti cand mergi la proba finala sa-ti aduci o pereche de pantofi cu toc si sutienul pe care il vei purta in ziua nuntii! Daca nu il ai inca, mergi si cumpara-l pentru ca in functie de forma acestuia vor fi facute eventualele retusuri inainte de a-ti lua rochia acasa. Tot ceea ce imbraci trebuie probat cu un pantof cu toc, altfel risti sa te alegi cu o rochie din care sa ti se vada picioarele (ceea ce este un “il ne faut pas” al nuntii). Acestia nu trebuie sa fie neaparat albi, poate fi si colorati, singura conditie fiind ca inaltimea tocului sa fie aceeasi cu cea a pantofului de nunta.

Garantia magazinului sau posibilitatea retusurilor inaintea nuntii

Daca te-ai decis asupra rochiei si ai adus-o acasa cu mai mult de o luna si jumatate inaintea evenimentului, va trebui sa te asiguri ca ai in continuare aceleasi dimensiuni. Chiar daca nu te simti stresata, subconstietul tau lucreaza pe cai nebanuite. Asa se face ca e posbil sa ai neplacuta surpriza de a vedea ca ai slabit in mod neasteptat (si mai ales in zone neasteptate) sau in cazuri mai rare, chiar te-ai ingrasat. Tendinta cea mai raspandita este de a slabi, spre bucuria multora, insa atunci cand pica rochia dupa tine numai este funny.

Trebuie sa fii insotita de persoane cu pareri obiective

In general prietenele cele mai bune / domnisoarele de onoare, mama si/sau soacra, sau nasa - una din aceste persoane in mod clar te va acompania la probe. Insa trebuie sa te gandesti bine care din ele este suficient de obiectiva, deoarece parerile unor persoane emotionate, entuziasmate si inlacrimate nu sunt cele mai indicate cand vine vorba de achizitia finala.

Si daca ai trecut de toate aceste probe si esti deja decisa sa cumperi rochia ta, unica, deosebita, cea in care vei straluci ca o adevarata mireasa, nu uita sa mai intrebi:

  • Cat timp dureaza pana cand iti poate fi livrata rochia;
  • Odata platita, daca mai poate fi pastrata spre depozitare in magazin (util in cazul in care locuiesti deja cu viitorul sot si nu vrei sa o vada inaintea nuntii).

Spor la cumparaturi!




Vizionari de la data publicarii: 88





Merită să fie văzut

Articole Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților

Peste 83% dintre candidați sunt descurajați să răspundă la o ofertă de muncă unde salariul nu este specificat. Rabota.md a realizat un sondaj cu participarea vizitatorilor ai Târgului de Cariere, care a avut loc între 27-28 octombrie la Chișinău, și a descoperit ce alte motive împiedică oamenii să trimită un CV.

Articole Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md

Amplasarea convenabilă a biroului — un factor prioritar pentru moldoveni atunci când își caută un post de lucru. Asta indică rezultatele sondajului realizat de site-ul Lucru.md cu vizitatorii Târgului de Cariere din Chișinău.

Articole De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora? De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora?

Data nuntii a fost stabilita si alegeti un loc demn pentru celebrarea nuntii dvs.? Neobisnuitul restaurant MiaDora din Chisinau invita toti proaspat casatoritii si oaspetii acestora sa sarbatoreasca evenimentul crearii unei noi familii intr-un interior clasic si rafinat!

Articole Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea

Nașii, nănașii sau nunii mari sunt numiți cuplul care merge împreună cu tinerii la Sfânta Cununie și le sunt alături toată viața, devenindu-le părinți spirituali. Formarea unei noi familii implică susținere, îndrumare, sfaturi și idei pentru a ocroti și a crește dragostea din cuplu.

Articole Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou! Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou!

Chișinău, un oraș relativ mic, dar cafenele, restaurante, săli de banchet sunt mai mult decât suficiente. Dar puține reușesc să se mențină în top an de an. Un asemenea local este restaurantul complex "Banket Hall". Administrația complexului ne-a împărtășit rețeta succesului și ne-a povestit despre secretele organizării unor sărbători fericite.

Articole Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut! Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut!

Privind aceste fotografii, e greu de crezut că acestea sunt torturi, create de mâna omului și că ar putea fi mâncate. Produsele de cofetărie mai mult seamănă cu niște pietre scumpe!

Articole Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă! Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă!

Nunta în Moldova - mult mai mult, decât o sărbătoare sau un eveniment festiv în onoarea tinerilor căsătoriți. Pentru poporul nostru, dar și pentru alte națiuni, unirea a două inimi iubitoare, din care se naște o familie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

Articole Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.