Говорите по-русски?
Intrare și înregistrare Reclamaţii şi sugestii
1 octombrie 2013

Nunta și timpul

Oamenii se împart în 2 tipuri – cei care urmăresc cu atenție prognozele meteo și cei pentru care de obicei nu contează ce vorbesc meteorologii. Chiar dacă faceți parte din tipul 2 de oameni (și cu atât mai mult dacă faceți parte din primul tip) în ziua în care ați fixat nunta timpul va juca un rol forate important pentru Dvoastră.

Timpul și anotimpul

Dacă v-ați făcut demult un tipar al nunții ideale și norii/gerul/tsunami nu se încadrează deloc în el, alegeți pentru nuntă anotimpul potrivit. Desigur, nimeni nu garantează sută la sută, dar totuși fiți de acord – în iunie aveți mult mai multe șanse să aveți o zi cu soare, decât în martie.

Părerea miresei Victoria: "Viitorul meu soț m-a cerut în căsătorie în luna septembrie. Desigur doream să jucăm nunta cât mai curând, dar eu am hotărât ferm ca nu vreau să mă mărit în noroi, îmbodolită în palton... De aceea am planificat nunta la începutul lunii iunie a anului viitor. A trebuit să așteptăm, dar în schimb avem niște fotografii minunate pe fundal de verde, și am putut să ne înregistrăm căsătoria în aer liber, așa cum am visat."

Când ar trebui să începem să urmărim prognozele meteo?

După cum am fost informați de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Moldova, nimeni nu o să vă dea prognoză meteo pentru 1 – 2 luni, nici macar contra cost. Pur și simplu este imposibil. Meteorologii pot să facă anumite presupuneri, în baza analizei datelor din anii precedenți și a altor câțiva factori, dar și în acest caz prognozele sună cam în felul următor: "în luna noiembrie timpul va fi cu 2-3 grade sub normă, dar doar dacă nu va veni anti-ciclonul...". O prognoză mai mult sau mai puțin exactă puteți primi nu mai devreme de o săptămână de la data fixată, dar cel mai bine este cu 2-3 zile înainte.

Unde să verificați prognozele meteo?

Cel mai comod mod este pe internet, pe site-urile specializate.

1) www.gismeteo.md Unul dintre cele mai populare site-uri de prognozare a timpului. Prezintă datele despre vreme pentru 1 lună, 2 săptămâni ș.a.m.d.

2) www.meteo.md 2) Site-ul oficial al Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Moldova. Prognoza meteo pentru o săptămână și mai puțin. Conține arhivă, din care puteți avea informațiile despre datele meteo din zilele precedente. De asemenea aici se publică datele despre avertismentele de furtună, despre starea mediului înconjurător și despre "codurile timpului".

3) www.hmn.ru Site-ul prognozelor vremii destul de popular printre sportivi, al cărui tip de activitate depinde de condițiile meteo. Prezintă datele meteo pentru o lună, 2 săptămâni și mai puțin. Există o arhivă a datelor.

Ce facem dacă prognoza nu este îmbucurătaore?

Se poate întâmpla și așa, dar acesta nu este motiv de întristare. În primul rând, meteorologii deseori dau greș. În al doilea rând, cu o săptămână înainte veți putea lua anumite măsuri: să amânați activitățile planificate în aer liber – înăuntru; să renunțați la mașina decapotoabilă și să închiriați altă mașină; să vă găsiți încălțăminte de tip închis, să vă luați o pelerină pe umeri și să coaseți un pic mai mult fusta rochiei; să preîntâmpinați fotograful și operatorul video, ca să aibă huse impermeabile pentru aparate; să-l rugați pe coaforul D-voastră să folosească un fixativ mai puternic pentru coafură.

Părerea miresei Inga: "Nunta noastră a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie. Mi-am dat seama ca mai mult ca sigur va fi ud și noroi, de aceea pe lângă pantofii cu dantelă pentru restaurant, mi-am cumpărat niște cizme albe elegante pentru a alerga pe stradă. Mi-au prins foarte bine".

Garanția căldurii

Dar, cred că, cel mai important este să fiți optimiști. Doar această stare vă va garanta o atmosferă cladă într-o zi atât de importantă. La urma urmei, ploaia la nuntă este un semn bun, care promite tinerilor ani mulți înainte. Iar o nuntă frumoasă poate fi jucată în orice condiții meteorologice.

Folosiți capriciile vremii în folosul Dvoastră. Cumpărați o umbrelă frumoasă în caz de ploaie sau o pelerină frumoasă din blană dacă se prevede frig. Gândiți-vă la o sesiune foto mai neobișnuită pe fundal de ploaie sau zăpadă. Întâmpinați invitații la restaurant cu o ceașcă de ceai/ cafea fierbinte și o pătură caldă. Toate acestea vă vor face o nuntă deosebită, îi va oferi un farmec aparte. Iar ochii Dvoastră arzători și plini de iubire îi vor face pe toți cei din jur să uite de viscolul de după geam.

Părerea miresei Iulia: "În dimineața zilei nunții noastre era un timp frumos și călduț, de accea nimeni nu s-a gândit la umbrele. Dar la amiază, exact când ne fotografiam în parc, a început brusc să plouă, am fost nevoiți să întrerupem sesiunea foto și să alergăm la mașină. Atunci m-am întristat un pic, că totul a ieșit așa, dar astăzi, după 5 ani acea fugă prin ploaie rămâne una dintre cele mai vesele amintiri de la nunta noastră".

Журналист Вероника Горчак



Vizionari de la data publicarii: 1188





Merită să fie văzut

Articole Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților Ce îi deranjează cel mai mult pe moldoveni atunci când caută de muncă? Răspunsurile candidaților

Peste 83% dintre candidați sunt descurajați să răspundă la o ofertă de muncă unde salariul nu este specificat. Rabota.md a realizat un sondaj cu participarea vizitatorilor ai Târgului de Cariere, care a avut loc între 27-28 octombrie la Chișinău, și a descoperit ce alte motive împiedică oamenii să trimită un CV.

Articole Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md Salariu mare și un loc de muncă aproape de casă. Ce-și mai doresc candidații moldoveni — Lucru.md

Amplasarea convenabilă a biroului — un factor prioritar pentru moldoveni atunci când își caută un post de lucru. Asta indică rezultatele sondajului realizat de site-ul Lucru.md cu vizitatorii Târgului de Cariere din Chișinău.

Articole De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora? De ce aleg tinerii casatoriti restaurantul MiaDora?

Data nuntii a fost stabilita si alegeti un loc demn pentru celebrarea nuntii dvs.? Neobisnuitul restaurant MiaDora din Chisinau invita toti proaspat casatoritii si oaspetii acestora sa sarbatoreasca evenimentul crearii unei noi familii intr-un interior clasic si rafinat!

Articole Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea Tradiția de a avea nași — obiceiuri strămoșești și contemporanitatea

Nașii, nănașii sau nunii mari sunt numiți cuplul care merge împreună cu tinerii la Sfânta Cununie și le sunt alături toată viața, devenindu-le părinți spirituali. Formarea unei noi familii implică susținere, îndrumare, sfaturi și idei pentru a ocroti și a crește dragostea din cuplu.

Articole Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou! Restaurantul "Banket Hall" — păstrând tot ce e mai bun, descoperind ceva nou!

Chișinău, un oraș relativ mic, dar cafenele, restaurante, săli de banchet sunt mai mult decât suficiente. Dar puține reușesc să se mențină în top an de an. Un asemenea local este restaurantul complex "Banket Hall". Administrația complexului ne-a împărtășit rețeta succesului și ne-a povestit despre secretele organizării unor sărbători fericite.

Articole Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut! Produse de cofetărie miraculoase — torturi de catifea și cu efect de oglindă. Așa ceva nu ați mai văzut!

Privind aceste fotografii, e greu de crezut că acestea sunt torturi, create de mâna omului și că ar putea fi mâncate. Produsele de cofetărie mai mult seamănă cu niște pietre scumpe!

Articole Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă! Restaurantul "Select" vă oferă cel mai bun cadou de nuntă!

Nunta în Moldova - mult mai mult, decât o sărbătoare sau un eveniment festiv în onoarea tinerilor căsătoriți. Pentru poporul nostru, dar și pentru alte națiuni, unirea a două inimi iubitoare, din care se naște o familie, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viață.

Articole Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic! Jumbo: sărbătoarea dragostei și a spiritului romantic!

Ziua Îndrăgostiților — una din acele sărbători când prin aer plutește miracolul. Inima așteaptă declarații romantice și am vrea atât de mult să vină primăvara! Peste două săptămâni va sosi luna martie. Dar până atunci, pe 14 februarie, de Sf. Valentin și Valentina, CC "Jumbo" a organizat pentru toți cei care sunt în căutarea unui suflet pereche sau deja și-au găsit jumătatea, o sărbătoare plină de culoare.